Makaron z kapustą, czyli łazanki Susan

    Makaron z kapustą, czyli łazanki Susan

    9polubień
    40min.


    Zrobione przez 69 osób

    Cudownie smaczny i prosty kapuściany dodatek do dań. Idealny przy grillu na ogródku lub jako uzupełnienie do kotletów schabowych.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 350 g makaronu farfalle (kokardki)
    • 225 g masła
    • 1 średnia główka kapusty, poszatkowana
    • 1 średnia cebula, drobno posiekana
    • 3 ząbki czosnku, zgniecione
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. W dużym garnku zagotować osoloną wodę, wsypać makaron i gotować przez 8 do 10 minut, lub aż będzie al dente, odcedzić.
    2. Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Dodać kapustę, cebulę i czosnek, doprawić solą i pieprzem. Smażyć 15 minut, aż kapusta i cebula będą miękkie.
    3. W dużej misce wymieszać ugotowany makaron i podsmażoną kapustę z cebulą. Podawać na ciepło.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis