Chleb z masłem orzechowym

    Chleb z masłem orzechowym

    Zapisz do ulubionych
    3godz.5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszny chleb z automatu z dodatkiem masła orzechowego, który na pewno posmakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 1 szklanka ciepłej wody (45°C)
    • 1 łyżka cukru
    • 1 łyżka brązowego cukru
    • 2 łyżki miodu
    • 1 łyżeczka soli
    • 3 łyżki masła orzechowego
    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • 1 jajko
    • 3 szklanki mąki chlebowej
    • 1,5 łyżeczki suszonych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie "biały chleb" i nacisnąć "start".
    2. Chleb można również upiec w piekarniku. Ciasto wyrobić w automacie lub ręcznie, uformować bochenek i odstawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Piec w temperaturze 175 stopni C przez 35-45 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis