Krewetki z patelni

    Krewetki z patelni

    (0)
    2polubienia
    20min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Prosty i szybki przepis! Smażone krewetki w sosie czosnkowo-miodowym są pyszne! Polecam podawać z pieczywem.

    Mazowieckie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • oliwa
    • 2 łyżki sosu miodowo-czosnkowego
    • 2 małe papryczki chili
    • 2 garści obranych i umytych krewetek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rozgrzać na patelni oliwę z sosem, dodać drobno pokrojone ostre papryki.
    2. Włożyć krewetki na patelnię i smażyć 2 min. Następnie odwrócić krewetki i smażyć kolejne 2 min.
    3. Krewetki podawać z bagietką; podobno lepszy sos niż krewetki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis