Włoski chleb z ziołami

    (39)

    Pyszny i lekki chleb, który doskonale komponuje się z potrawami włoskimi. Można go opiec na grillu z odrobiną masła i czosnku aby otrzymać chleb czosnkowy.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 2/3 szklanki ciepłej wody (45°C)
    • 1 i 3/4 szklanki mąki chlebowej
    • 2 łyżeczki mleka w proszku
    • 2 łyżeczki cukru
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżka startego parmezanu
    • 1,5 łyżeczki przyprawy włoskiej
    • 1,5 łyżki margaryny
    • 1 i 1/4 łyżeczki suszonych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta.
    2. Wybrać ustawienie "średnio wypieczona skórka" oraz "chleb pszenny" i nacisnąć "start".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (39)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis