Cynamonowy chleb z rodzynkami

    Cynamonowy chleb z rodzynkami

    1polubienie
    3godz.5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszny chleb z automatu - pachnący i słodki, z dodatkiem rodzynek. Można go również upiec bez rodzynek i też na pewno będzie wyśmienity!

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 1 i 1/4 szklanki ciepłej wody (45°C)
    • 2 łyżki miękkiej margaryny
    • 3 i 1/4 szklanki mąki chlebowej
    • 1/4 szklanki cukru
    • 1,5 łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • 3,5 łyżeczki suszonych drożdży
    • 3/4 szklanki rodzynek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie "słodki chleb" oraz "miękka skórka". Rodzynki dodać w momencie zaznaczonym według instrukcji obsługi automatu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis