Chleb z serkiem wiejskim

    (30)

    Pyszny i prosty chleb z automatu z dodatkiem serka wiejskiego, który swoją lekką i puszystą strukturą przypomina ciasto.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 3/4 szklanki ciepłej wody (45 stopni C)
    • 1 szklanka serka wiejskiego o temperaturze pokojowej
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 1 jajko
    • 3 szklanki mąki pszennej
    • 2 łyżki cukru
    • 1/4 łyżeczki sody
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 i 3/4 łyżeczki suszonych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Nacisnąć przycisk "start". Jeśli ciasto wyda się zbyt klejące, można dodać odrobinę więcej mąki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (30)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis