Zupa migdałowa na zimno

    Ta popularna hiszpańska zupa - Ajoblanco - jest prosta do przygotowania i bardzo pożywna. Doskonała na lato bo nie trzeba jej gotować. Zobacz nasz przepis video z tą zupą!


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g blanszowanych migdałów
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • 100 ml oliwy z oliwek
    • 50 ml octu winnego z czerwonego wina
    • chłodna woda
    • 1 garść zielonych winogron, obranych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W dużym garnku wymieszać migdały z czosnkiem, oliwą, octem i niewielką ilością wody. Za pomocą ręcznego blendera zmiksować na gładki krem. Stopniowo dodawać wodę i miksować, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Zupa powinna być gęsta ale płynna. Podawać schłodzoną i udekorowaną winogronami.

    Zobacz jak to zrobić!

    Chłodnik migdałowy - ajoblanco
    Chłodnik migdałowy - ajoblanco

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis