Jaja na patelni

    Jaja na patelni

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Jajka smażone na plasterkach szynki z papryką, posypane prażoną cebulką i udekorowane rukolą albo szczypiorkiem.

    Groningen, Holandia

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 3 plasterki szynki
    • 1 papryka, pokrojona w krążki
    • 3 jajka
    • prażona cebulka
    • rukola lub szczypiorek
    • natka pietruszki
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na małym ogniu smażymy plasterki szynki, na to kładziemy pokrojoną w krążki paprykę i wbijamy do papryki jajko.
    2. Smażymy na małym ogniu najlepiej pod pokrywką. Gdy mamy efekt jajka sadzonego, sypiemy cebulkę prażoną, a na wierzch kładziemy listki rukoli lub szczypiorek. Do tego najlepiej smakuje ulubione pieczywo z żółtym serem. Smacznego :)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    staccato
    autor:
    0

    Bardzo ciekawy pomysł na zrobienie ze zwykłego jajka sadzonego czegoś specjalnego! - 04 sie 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis