Jak gotować szparagi

    Jak gotować szparagi

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 15 osób

    Prosty sposób na przygotowanie szparagów. Białe szparagi są bardzo delikatne w smaku, najlepiej podawać je z sosem holenderskim. Zobaczcie nasz film video z tym przepisem!

    Allrecipes Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 pęczek białych szparagów
    • szczypta soli
    • szczypta cukru
    • 1 łyżeczka masła

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Szparagi obrać i odkroić zdrewniałe końcówki.
    2. W dużym garnku zagotować wodę, następnie dodać sól, cukier i masło. Dodać szparagi, zmniejszyć ogień i gotować przez 20-25 minut. Sprawdzić nożem czy są już miękkie.
    3. Szparagi odcedzić i podawać same lub z sosem holenderskim, posypane szczypiorkiem.

    Wszystko o szparagach

    Jeśli chcesz wiedzieć jak wybierać, przechowywać i wykorzystać szparagi - przeczytaj nasz artykuł: "Szparagi - jak je przechowywać i gotować".

    Zobacz jak to zrobić!

    VIDEO!
    VIDEO!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis