Tatar z tuńczyka w pomarańczowej marynacie

    Tatar z tuńczyka w pomarańczowej marynacie

    Zapisz do ulubionych
    1godz.10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Tatar z tuńczyka to specjał wysokiej klasy, a dodatek soku pomarańczowego nadaje mu niezwykły smak. Wspaniała przystawka na przyjęcia.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 pomarańcza
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
    • 1 pęczek koperku, pietruszki lub liści kopru włoskiego
    • 500 g świeżego tuńczyka, pokrojonego w plasterki
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +1godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Z pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, a następnie wymieszać z oliwą.
    2. Zioła posiekać, zostawiając kilka gałązek do dekoracji. Dodać do pomarańczowej marynaty.
    3. Tuńczyka osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać do pomarańczowej marynaty, wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę.
    4. Przed podaniem udekorować gałązkami ziół.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis