Tatar z miecznika

    Tatar z miecznika

    Zapisz do ulubionych
    1godz.20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Jeśli lubisz surową rybę, ten przepis jest dla ciebie! Tatar z miecznika podany z pomidorami koktajlowymi i kaparami będzie elegancką przystawką.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g pomidorów koktajlowych
    • 2 łyżki kaparów, posiekanych
    • 1 szalotka lub czerwona cebula, posiekana
    • sok i skórka otarta z 2 cytryn
    • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 listki mięty
    • 1 garść posiekanej natki pietruszki
    • 500 g filetu z miecznika, pokrojonego w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  +1godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 1godz.20min. 

    1. Pomidory przekroić nad miską, aby zebrać wyciekający sok, a następnie przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek. Wymieszać z kaparami, cebulą, sokiem z cytryny, oliwą, solą, pieprzem, miętą i natką. Marynatę dokładnie wymieszać i dodać do niej rybę.
    2. Wstawić do lodówki na godzinę, od czasu do czasu mieszać.
    3. Podawać w salaterkach udekorowane skórką z cytryny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis