Kanapki z wołowiną i serem ricotta

    Kanapki z wołowiną i serem ricotta

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Zaskakująco pyszna kombinacja mięsa i sera idealna na satysfakcjonującą kolację lub weekendowy lunch. Mięso najlepiej ugotować wcześniej, można wykorzystać pieczeń, która nam została z poprzedniego obiadu.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 polędwica wołowa, ugotowana i pokrojona w plastry
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
    • 1 łyżka kaparów
    • 25 g pomidorków koktajlowych, przepołowionych
    • 50 g świeżej ricotty
    • 1 bochenek pełnoziarnistego chleba
    • 1 główka sałaty lodowej
    • 1 łyżeczka octu balsamicznego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać wołowinę i kapary. Smażyć przez kilka minut na dużym ogniu. Dodać pomidory i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Dodać ser i wymieszać.
    2. Chleb stostować. Na połowie kromek ułożyć liście sałaty, plastry mięsa z serem i pomidorami, skropić octem i przykryć pustymi kromkami. Podawać na ciepło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis