Przystawka z tuńczyka po włosku

    Przystawka z tuńczyka po włosku

    Zapisz do ulubionych
    1godz.45min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniały sposób na podanie tuńczyka z puszki w formie paszteciku z dodatkiem parmezanu i anchois - doskonały na zimno jako przystawka lub jako lekkie danie główne podane z sałatką.

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 300 g tuńczyka w oleju, odcedzonego
    • 3 łyżki bułki tartej
    • 3 łyżki startego parmezanu
    • 3 jajka
    • 2 filety anchois w oleju
    • Do podania
    • oliwa z oliwek
    • sok z cytryny do smaku
    • sól do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +1godz. studzenie  ›  Gotowe w: 1godz.45min. 

    1. W blenderze zmiksować tuńczyka z bułką tartą, parmezanem, jajkami i anchois na gładką masę.
    2. Masę przełożyć do ściereczki, zwinąć ciasno w kiełbaskę i zawiązać końce. W garnku zagotować wodę i włożyć zawiniątko. Gotować przez 30 minut.
    3. Odstawić do całkowitego wystudzenia, zdjąć ściereczkę, a tuńczyka kroić w plastry i podawać skropionego oliwą i sokiem z cytryny. Doprawić solą.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis