Sznycle z indyka z serem i pomidorem

    Sznycle z indyka z serem i pomidorem

    3polubienia
    50min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Serowe sznycle z dodatkiem pomidora podane z ryżem.

    duśka Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 500 g piersi z indyka
    • sól
    • pieprz
    • 1 łyżka musztardy
    • ser żółty Gouda w plastrach
    • pomidor
    • mąka pszenna
    • olej
    • ryż
    • kapary

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Mięso pokrój w plastry i porządnie rozbij tłuczkiem moczonym w wodzie (żeby mięso do niego nie przywierało).
    2. Mięso przypraw solą, pieprzem i posmaruj z obu stron musztardą.
    3. Na każdym sznyclu ułóż po jednym plastrze sera i plastrze pomidora.
    4. Sznycle złóż na pół, zepnij wykałaczkami, panieruj w mące i smaż na rozgrzanym oleju, na rumiano, od czasu do czasu podlewając je odrobiną wrzątku.
    5. Podawaj z ryżem z dodatkiem kaparów.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis