Sałatka z zielonej fasolki i pomarańczy

    Sałatka z zielonej fasolki i pomarańczy

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Lekka i orzeźwiająca sałatka, doskonała na letni posiłek. Można podawać z chrupiącą bagietką i kozim serem.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg zielonej fasolki
    • 4 pomarańcze, obrane
    • 20 g suszonej żurawiny
    • sól i pieprz do smaku
    • oliwa z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Fasolkę gotować przez około 20 minut, aż będzie miękka. Odcedzić i odstawić do przestygnięcia.
    2. Pomarańcze pokroić w kostkę, dodać do fasolki i wymieszać. Dodać żurawinę, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą, wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis