Omlet z sardynkami i koprem włoskim

    Omlet z sardynkami i koprem włoskim

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Mniej tradycyjny przepis na omlet z dodatkiem sardynek. Koper włoski i orzechy piniowe nadają potrawie chrupkości.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 400 g sardynek bez ości
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin
    • 20 orzechów piniowych
    • sól i pieprz do smaku
    • 6 jajek
    • 2 bulwy kopru włoskiego, posiekane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Sardynki opłukać i osuszyć.
    2. Czosnek zrumienić na oliwie. Dodać sardynki i orzechy, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Dodać koper i wymieszać. Mieszaniną zalać sardynki na patelni.
    4. Smażyć, aż spód omletu się zetnie, wówczas patelnię przykryć talerzem i delikatnie odwrócić. Następnie zesunąć omlet z powrotem na patelnię i smażyć z drugiej strony.
    5. Zestawić z ognia i podawać na gorąco.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis