Smażone kwiaty cukinii

    Smażone kwiaty cukinii

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Lekkie i delikatne kwiaty cukinii będą wspaniałą przystawką nie tylko na wyjątkowe okazje. Kolorowe i smaczne!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 300 g kwiatów cukinii
    • 200 g mąki pszennej
    • 300 ml wody
    • 1 łyżeczka soli
    • 500 ml oleju roślinnego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kwiaty delikatnie opłukać i ze środka każdego uciąć pręcik.
    2. W miseczce wymieszać mąkę z wodą i solą. Obtaczać w mieszaninie kwiaty.
    3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kwiaty cukinii, aż będą chrupiące.
    4. Przekładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Oprószyć solą wedle upodobania i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis