Makaron z serem brie

    Makaron z serem brie

    1polubienie
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Bardzo szybki obiad z makaronem i serem w roli głównej, szczególnie polecany dla miłośników serów pleśniowych.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 350 g makaronu kokardki
    • 120 ml oliwy z oliwek
    • 2-3 ząbki czosnku, posiekane
    • 1 garść posiekanych liści bazylii
    • 450 g pomidorów, posiekanych
    • 200 g sera brie
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Makaron gotować w dużej ilości osolonej wody, aż będzie al dente. Odcedzić.
    2. W międzyczasie, w rondelku rozgrzać oliwę, dodać czosnek, bazylię i pomidory. Smażyć przez kilka minut, następnie dodać ser i smażyć, aż się rozpuści.
    3. Do sosu dodać makaron, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podawać od razu.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis