Filet z kurczaka w winogronach

    Filet z kurczaka w winogronach

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ciekawe połączenie smakowe - soczysta pierś z kurczaka i dwa rodzaje winogron. Proste i pyszne danie obiadowe na każdą okazję.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/2 kiści ciemnych winogron
    • 1/2 kiści zielonych winogron
    • 2 gałązki tymianku
    • sól do smaku
    • oliwa z oliwek
    • 2 filety z kurczaka
    • ocet jabłkowy do smaku
    • miód do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Winogrona przekroić na połówki. Wymieszać z tymiankiem, solą i oliwą. Odstawić na bok.
    2. Filet pokroić w paski, oprószyć solą i zrumienić na patelni. Smażyć przez kilka minut. Dodać winogrona, skropić octem i dodać miód do smaku, wymieszać i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis