Okoń z melonem

    Okoń z melonem

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Kiedy nadchodzi sezon na melony, warto przygotować to niezwykłe w smaku danie - kombinacja słonej ryby i słodkiego melona. Okonia można zastąpić solą.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 mały melon zielony
    • oliwa z oliwek
    • 2 gałązki rozmarynu
    • bułka tarta
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 filety z okonia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Za pomocą łyżki do lodów wydrążyć kulki z melona i zamarynować je w oliwie z dodatkiem rozmarynu.
    2. Bułkę tartą wymieszać z solą i pieprzem. Rybę pokroić na małe kawałki i obtoczyć w bułce.
    3. W rondelku rozgrzać oliwę, dodać sól i smażyć rybę przez 5 minut.
    4. Na oddzielnej patelni smażyć kulki melona przez kilka minut.
    5. Rybę podawać z melonem, udekorowane rozmarynem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis