Pyszna pasta z tuńczyka i awokado

    Pyszna pasta z tuńczyka i awokado

    2polubienia
    15min.


    Zrobione przez 11 osób

    Pyszny i zdrowy dodatek do kanapek, który szybko się przygotowuje. Awokado musi być dojrzałe i miękkie.

    szajba Baden-Württemberg, Niemcy

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 dojrzałe awokado
    • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • 1 mała cebulka, bardzo drobno posiekana
    • sól, pieprz
    • świeża natka pietruszki, posiekana
    • suszone zioła do sałatek (koper, szczypiorek itp.)
    • 1 łyżka majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Awokado obrać, miąższ rozgnieść widelcem lub rozdrobnić w w blenderze. Tuńczyka odsączyć, a żółtka rozdrobnić widelcem.
    2. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Doprawić solą i pieprzem, dodać zioła.
    3. Dodać majonez. Posiekać białka, dodać do pasty i jeszcze raz wszystko dobrze wymieszać.

    Autor:

    Autorem przepisu i filmu jest Tomasz Klimczak

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Zapraszam na mojego bloga!

    Zobacz jak to zrobić!

    Pyszna pasta z tuńczyka i awokado
    Pyszna pasta z tuńczyka i awokado

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis