Pyszna i szybka strucla z jabłkami prażonymi

    Pyszna i szybka strucla z jabłkami prażonymi

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Strucla drożdżowa z nadzieniem z prażonych jabłek, udekorowana na wierzchu kruszonką. Można ją dodatkowo udekorować lukrem lub polewą.

    szajba Baden-Württemberg, Niemcy

    Składniki
    ilość sztuk: 1 strucla


    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Ciasto rozwałkować na prostokąt i rozsmarować na wierzchu równą warstwę jabłek.
    2. Zawinąć struclę. Końcówki ciasta zagnieść do środka, aby jabłka nie wypływały. Położyć roladę szwem do dołu na blaszce posmarowanej tłuszczem i lekko ją spłaszczyć.
    3. Widelcem ponakłuwać ciasto aby pozbyć się powietrza które się nagromadziło w środku.
    4. Posmarować po wierzchu roztrzepanym jajkiem. Posypać po wierzchu kruszonką, albo ułożyć kawałki kruszonki na wierzchu - w zależności od rodzaju kruszonki. Odstawić na 30 minut, aby wyrosła.
    5. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C.
    6. Piec przez 20-30 minut, aż się z wierzchu ładnie przypiecze.
    7. Gotową struclę udekorować lukrem lub polewą.

    Autor:

    Autorem przepisu i filmu jest Tomasz Klimczak.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Zapraszam na mojego bloga!

    Zobacz jak to zrobić!

    Pyszna i szybka strucla z jabłkami prażonymi
    Pyszna i szybka strucla z jabłkami prażonymi

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis