Krem budyniowy pyszny i puszysty

    Krem budyniowy pyszny i puszysty

    26polubień
    15min.


    Zrobione przez 65 osób

    Przepis i sposób przygotowania kremu budyniowego. Krem jest wyśmienity o puszystej konsystencji. Naprawdę polecam!

    szajba Baden-Württemberg, Niemcy

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 2 kostki masła (400 g) o temperaturze pokojowej
    • 2 opakowania (32 g) cukru waniliowego
    • 2 opakowania (po 40 g) budyniu
    • 500 ml mleka
    • 4 łyżeczki cukru
    • ok. 5 łyżek cukru pudru

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Ugotować 2 opakowania budyniu w 500 ml mleka, dodając 4 łyżeczki cukru i odstawić, aby przestygł.
    2. Masło pokroić w drobną kostkę. Włożyć do miski i dodać cukier waniliowy. Miksować, aż masa będzie biała i puszysta.
    3. Stale miksując dodawać na przemian cukier puder i po trochę budyniu. Sprawdzać słodkość masy i dodawać cukru pudru wedle upodobania.

    Autor:

    Autorem przepisu i filmu jest Tomasz Klimczak

    Domowy cukier waniliowy?

    Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Zapraszam na mojego bloga!

    Zobacz jak to zrobić!

    Krem budyniowy pyszny i puszysty
    Krem budyniowy pyszny i puszysty

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    MateuszRyba
    autor:
    10

    fajne na mase do ciasta ale mi nie wyszło bo były grudki - 30 sie 2013

    JolaHenio
    autor:
    4

    - - 27 wrz 2015

    AnnaDobrut
    autor:
    3

    Najprostszy przepis, który zawsze wychodzi Ja dałam półtorej kostki masła i pół szklanki cukru, bo budyń był już z cukrem. Wyszedł bardzo puszysty z pomocą silnych łapek mojego narzeczonego, który dzielnie miksował - 29 cze 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis