Krem budyniowy pyszny i puszysty

  • 11polubień
  • 15min.

Przepis i sposób przygotowania kremu budyniowego. Krem jest wyśmienity o puszystej konsystencji. Naprawdę polecam!

szajba Baden-Württemberg, Niemcy

Składniki

ilość porcji: 1 

  • 2 kostki masła (400 g) o temperaturze pokojowej
  • 2 opakowania (32 g) cukru waniliowego
  • 2 opakowania (po 40 g) budyniu
  • 500 ml mleka
  • 4 łyżeczki cukru
  • ok. 5 łyżek cukru pudru

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

  1. Ugotować 2 opakowania budyniu w 500 ml mleka, dodając 4 łyżeczki cukru i odstawić, aby przestygł.
  2. Masło pokroić w drobną kostkę. Włożyć do miski i dodać cukier waniliowy. Miksować, aż masa będzie biała i puszysta.
  3. Stale miksując dodawać na przemian cukier puder i po trochę budyniu. Sprawdzać słodkość masy i dodawać cukru pudru wedle upodobania.

Autor:

Autorem przepisu i filmu jest Tomasz Klimczak

Zobacz ten przepis na moim blogu

Zapraszam na mojego bloga!

Zobacz jak to zrobić!

Krem budyniowy pyszny i puszysty

Krem budyniowy pyszny i puszysty

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (1)

MateuszRyba
autor:
4

fajne na mase do ciasta ale mi nie wyszło bo były grudki - 30 sie 2013

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie