Croissanty z czekoladą

    (7)

    Pyszne rogaliki, które są niezastąpione w tradycyjnym francuskim śniadaniu. Bardzo łatwe, bo z gotowego ciasta francuskiego, z rozpływającą się w ustach czekoladą.


    Zrobione przez 4 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 opakowanie (250 g) mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożonego
    • 100 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki
    • 3 łyżki cukru (opcjonalnie)
    • 1 jajko do posmarowania wierzchu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni C.
    2. Ciasto pokroić na długie trójkąty. W środku podstawy każdego trójkąta zrobić nacięcie długości 1,5-2 cm.
    3. U podstawy trójkąta położyć kawałek czekolady i zwinąć ciasto w rulonik zaczynając od cieńszego boku, formując rogalik. Układać na blaszce, "szwem" do dołu, aby rogaliki się nie rozwinęły podczas pieczenia.
    4. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Posypać cukrem.
    5. Piec przez 25 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (7)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)