Omlet z wędzonym łososiem

    Omlet z wędzonym łososiem

    1polubienie
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszny przepis na wyjątkowe śniadanie - puszysty omlet z wędzonym łososiem, delikatnym serkiem i kaparami.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 5 jajek
    • 1/4 szklanki mleka
    • 1/2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
    • sól i pieprz do smaku
    • sól selerowa do smaku
    • 1 łyżka masła
    • 2 łyżki serka śmietankowego, pokrojonego w kostkę
    • 1/4 szklanki wędzonego łososia, posiekanego
    • 2 łyżki czerwonej cebuli, pokrojonej w plasterki
    • 1 łyżka kaparów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W misce roztrzepać jajka z mlekiem. Dodać szczypiorek, sól, pieprz i sól selerową.
    2. Na patelni stopić masło. Wylać masę jajeczną i smażyć przez 5-8 minut na średnim ogniu, a następnie odwrócić na drugą stronę. Smażyć, aż jajka całkowicie się zetną.
    3. Omlet przełożyć na talerz. Ułożyć na połowie kostki serka, rybę, cebulę i kapary. Złożyć na pół, przekroić i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis