Roladki z tortilli

    Roladki z tortilli

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Wspaniałe przystawki na przyjęcie - szynka, ser, pomidory i sałata zawinięte w tortille. Aby lepiej się trzymały można zabezpieczyć je wykałaczkami.

    Składniki
    ilość porcji: 20 

    • 10 tortilli
    • 150 g serka śmietankowego
    • 400 g szynki, pokrojonej w plasterki
    • 250 g sera żółtego, pokrojonego w plasterki
    • 2 pomidory, pokrojone w cienkie plasterki
    • 1 główka sałaty

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Tortille rozłożyć i posmarować serkiem wzdłuż jednego brzegu, dzięki temu łatwiej będzie je zlepić po zwinięciu.
    2. Na środku i drugim (nieposmarowanym) brzegu rozłożyć szynkę, ser, pomidory i sałatę.
    3. Zaczynając od brzegu z nadzieniem zwijać ciasno tortille i przycisnąć aby serek śmietankowy je skleił. Ostrym nożem pokroić na kawałki o grubości 3 cm. Można dodatkowo zabezpieczyć wykałaczkami.

    rada

    Jeśli tortilla jest sucha, należy włożyć ją do mikrofalówki, przykryć wilgotną ściereczką i mikrofalować przez 15 sekund, a następnie zawijać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis