Bruschetta z gruszką i serem brie

    Bruschetta z gruszką i serem brie

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Szybkie, smaczne i doskonałe na każde przyjęcie - chrupiąca bagietka z serem brie i plasterkami gruszki. Można spróbować z innym owocem.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 bagietka, pokrojona w 1-2 cm kromki
    • 2 gruszki, pokrojone w cienkie plasterki
    • 90 g sera brie, pokrojonego w cienkie plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Kromki bagietki ułożyć na blaszce i piec przez 6 minut z każdej strony, aż będą rumiane.
    2. Na każdą kromkę nałożyć plasterek sera i wstawić do piekarnika na 3 minuty aby ser się stopił. Udekorować plasterkami gruszki i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis