Tarta z marakują

    Tarta z marakują

    Zapisz do ulubionych
    1godz.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniała tarta z egzotyczną marakują - na gotowym kruchym cieście z dodatkiem wiórków kokosowych. Nie może się nie udać!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 płat (250 g) gotowego ciasta kruchego
    • 1 jajko
    • 1/3 szklanki cukru
    • 1 szklanka mleka
    • 1/3 szklanki wiórków kokosowych
    • 2 owoce marakui

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C. Foremkę wyłożyć ciastem.
    2. Jajko ubić z cukrem. Dodać mleko i wiórki, zmiksować.
    3. Z owoców wydrążyć miąższ i dodać do masy, zmiksować. Wyłożyć na ciasto. Brzegi ciasta przykryć folią aluminiową, aby się nie przypaliły.
    4. Piec przez 30 minut, a następnie zdjąć folię i piec przez kolejne 10 minut.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis