Serowo-czosnkowa kula

    Serowo-czosnkowa kula

    Zapisz do ulubionych
    40min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Szybka do przygotowania przekąska na każdą okazję - serowa kula z czosnkiem, cebulką i parmezanem, podawana z krakersami.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 250 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 5 ząbków czosnku, wyciśniętych przez praskę
    • 1 mała cebula, starta
    • sos Worcester do smaku
    • 1,5 szklanki startego parmezanu
    • 1/4 szklanki bułki tartej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Serek wymieszać z czosnkiem, cebulą, sosem i parmezanem. Uformować kulę i obtoczyć w bułce tartej. Wstawić do lodówki na 30 minut.
    2. Podawać z krakersami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis