Na patelni lub w woku rozgrzać odrobinę oleju i smażyć kurczaka przez około 15 minut. Odłożyć na bok do przestygnięcia, a następnie pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i warzywa pokrojone w kostkę i smażyć przez kilka minut. Przesunąć na bok patelni. Wbić jajka i usmażyć. Wymieszać z warzywami, dodać groszek i czosnek, smażyć przez kilka minut. W razie potrzeby dodać więcej oleju.
Dodać ryż, kurczaka i dodatkowe ugotowane a niewykorzystane warzywa (jeśli są). Całość zalać bulionem, wymieszać i smażyć przez 5-10 minut.
Dodać imbir, sos sojowy i czosnek i sól do smaku. Podawać.
Ryż bez tajemnic
Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!