Zupa grochowa z pęczakiem

    Zupa grochowa z pęczakiem

    Zapisz do ulubionych
    55min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszna, zdrowa grochówka z łuskanym grochem zielonym i żółtym, z dodatkiem pęczaku. Doskonała na chłodne dni!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 szklanki wody
    • 1/2 cebuli, pokrojonej w kostkę
    • 1 łodyga selera naciowego, pokrojona w kostkę
    • 60 g suchego grochu zielonego
    • 60 g suchego grochu żółtego
    • 60 g pęczaku
    • 2 kostki bulionu warzywnego
    • kurkuma do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. W garnku zagotować wodę. Dodać cebulę, seler, groch i pęczak. Przykryć i gotować przez 30 minut.
    2. Dodać kostki rosołowe i kurkumę do smaku, wymieszać. Gotować przez kolejne 15 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis