Mrożone zioła

    (2)
    3 godz. 15 min

    Świeże zioła nie muszą się marnować! Jeśli mamy nadmiar wystarczy zanurzyć je w oliwie i zamrozić aby zachowały świeżość.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 6 łyżek świeżych ziół, posiekanych
    • 12 łyżek oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +3godz. mrożenie  ›  Gotowe w: 3godz.15min. 

    1. Do pojemniczków na lód włożyć zioła. Do każdego dodać łyżkę oliwy i wstawić do zamrażarki.
    2. Kiedy będą zamrożone, spód pojemnika przelać szybko ciepłą wodą, potrząsnąć nad tacką, aby kostki wyleciały. Przełożyć je do woreczków i przechowywać w zamrażarce do momentu użycia.
    3. Zamrożone kostki wrzucać bezpośrednio do sosów, zup i innych dań.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie

    Więcej zbiorów przepisów (1)