Quesadilla z fasolą i serem

    Quesadilla z fasolą i serem

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszne meksykańskie danie - placki tortilla usmażone na rumiano, a w środku pomidory, fasola i roztopiony ser. Pyszne na obiad albo na kolację.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • olej do smażenia
    • 2 tortille
    • 5 plastrów sera żółtego
    • 2 łyżki czarnej fasoli z puszki
    • 1 łyżka pokrojonej w kostkę cebuli
    • 1 łyżka pokrojonego w kostkę pomidora
    • 2 łyżki mrożonej kukurydzy
    • chili do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Na patelni rozgrzać olej. Położyć tortillę, na niej rozłożyć ser, fasolę, cebulę, pomidora i kukurydzę. Posypać chili i przykryć drugą tortillą.
    2. Smażyć na rumiano przez kilka minut aż ser się roztopi, odwracając raz na drugą stronę. Pokroić na ćwiartki i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis