Grillowane słodkie ziemniaki

    Grillowane słodkie ziemniaki

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Wiecie, że bataty można piec na grillu? Wystarczy pokroić je w plastry, posmarować masłem z solą i upiec!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 duże bataty, obrane i pokrojone w plastry
    • 90 g masła, stopionego
    • sól czosnkowa do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać grill do wysokiej temperatury.
    2. W misce wymieszać masło z solą.
    3. Bataty ułożyć na ruszcie, posmarować masłem i grillować, aż będą miękkie, od czasu do czasu odwracając i smarując masłem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis