Panini z indykiem

    Panini z indykiem

    9polubień
    25min.


    Zrobione przez 10 osób

    Chrupiące tosty z pesto, pomidorem, cebulą, mozzarellą i indykiem w stylu panini. Pyszne i proste do przygotowania w opiekaczu lub na patelni.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 cebula, posiekana
    • 4 kromki pieczywa tostowego
    • 2 łyżki masła
    • 4 łyżki sosu pesto
    • 10 plasterków szynki z indyka
    • 6 plasterków pomidora
    • 1 szklanka startej mozzarelli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na małej patelni rozgrzać oliwę, dodać cukier i cebulę. Smażyć na małym ogniu, cały czas mieszając, aż się skarmelizuje.
    2. W międzyczasie posmarować kromki masłem z jednej strony, a z drugiej strony posmarować pesto. Na pesto ułożyć szynkę i pomidora i posypać serem. Dodać cebulę i przykryć drugą kromką stroną z pesto do środka.
    3. Włożyć do opiekacza i piec przez kilka minut, aż tosty będą rumiane a ser się roztopi.

    zamiennik

    Można zrezygnować z szynki z indyka albo zastąpić ją szyną z kurczaka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    1

    Szybka potrawa do zrobienia, narzeczona była zadowolona :D Polecam - 19 paź 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis