Jajka w pomidorach

    Jajka w pomidorach

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne i proste śniadanie - wystarczy wydrążyć pomidora, posypać parmezanem, wbić jajko i zapiec. Wygląda świetnie i jest bardzo oryginalne!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 pomidory
    • 1/2 szklanki startego parmezanu
    • 2 jajka
    • szczypiorek do dekoracji
    • 1 stostowana bułka, przekrojona na pół

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C.
    2. Z pomidorów odkroić czubki i wydrążyć miąższ ze środka. Osuszyć papierowym ręcznikiem.
    3. Środek każdego pomidora posypać 1/4 parmezanu i wbić po jajku. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec przez 30 minut.
    4. Wyjąć z piekarnika, posypać pozostałym serem. Udekorować szczypiorkiem i podawać na bułce.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis