Francuskie z jabłkami

    Francuskie z jabłkami

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Ciastka z domowego ciasta francuskiego z musem jabłkowym, posypane cukrem - pyszne, słodkie i kruche.

    szajba Baden-Württemberg, Niemcy

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 1 porcja ciasta francuskiego - zobacz przepis
    • mus jabłkowy
    • 1 jajko, roztrzepane
    • cukier kryształ do posypania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200-210 stopni C.
    2. Rozwałkować ciasto francuskie na prostokąt o grubości ok. 3 mm.
    3. Nożem do pizzy pokroić ciasto na paski, a następnie na kwadraty.
    4. Na środek każdego kwadratu nałożyć mus jabłkowy. Złożyć trójkąty lub prostokąty, dobrze sklejając brzegi.
    5. Posmarować po wierzchu roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem.
    6. Piec przez ok. 10-15 minut.

    Autor:

    Autorem przepisu i filmu jest Tomasz Klimczak.

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Zapraszam na mojego bloga!

    Zobacz jak to zrobić!

    Francuskie z jabłkami
    Francuskie z jabłkami

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis