Pikantna sałatka z tuńczyka

    (1)

    Wiosną warto zjeść coś lekkiego, ale pożywnego - taka sałatka na lunch to pyszny i prosty wybór. Polecam!


    Zrobione przez 8 osób

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 100 g tuńczyka z puszki
    • 1/4 ogórka konserwowego pokrojonego w kostkę
    • 1 pomidor koktajlowy pokrojony w kostkę
    • 1/2 łyżeczki posiekanej cebuli
    • chili do smaku
    • pieprz cayenne do smaku
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/2 łyżeczki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Tuńczyka wymieszać z ogórkiem, pomidorem i cebulą, dodać przyprawy do smaku. Całość wymieszać z majonezem.
    2. Podawać z sałatą, rukolą lub - jeśli nie przejmujesz się wagą - z chlebem.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (8)