Placki cukiniowo-ziemniaczane

    Placki cukiniowo-ziemniaczane

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczny, tani i szybki obiad - placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii. Można dodać inne warzywa dla urozmaicenia - co, kto lubi!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 ziemniak
    • 1/4 szklanki startej cukinii
    • 1 mała cebula, posiekana
    • 2 łyżki mąki pszennej
    • szczypta proszku do pieczenia
    • 2 łyżki parmezanu
    • 1 jajko
    • sól selerowa do smaku
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Ziemniaka zetrzeć na tarce. Odcisnąć, przepłukać i ponownie odcisnąć. Wymieszać z cukinią. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, parmezan i jajko, wymieszać. Doprawić do smaku.
    2. Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką placki i smażyć z obu stron na złoty kolor.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis