Zupa z makaronem ramen

    Zupa z makaronem ramen

    4polubienia
    15min.


    Zrobione przez 89 osób

    Ta zupa jest po prostu bardzo, bardzo dobra.... makaron ramen można znaleźć w większości supermarketów, lub w sklepach z azjatycką żywnością. W razie czego można go zastąpić makaronem z chińskich zupek.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 800 ml (3,5 szkl.) bulionu warzywnego
    • 100 g (1 opakowanie) makaronu ramen z suszonymi warzywami
    • 2 łyżeczki sosu sojowego
    • 0,5 łyżeczki oleju z chili
    • 0,5 łyżeczki mielonego świeżego imbiru
    • 2 zielone cebulki pokrojone w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Do średniego garnka wlać bulion i dodać makaron. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, by połamać makaron. Zmniejszyć ogień i dodać sos sojowy, olej z chili i imbir. Gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 10 minut. Dodać olej sezamowy i udekorować zieloną cebulką.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    KasiaMikka
    autor:
    0

    uwielbiam, można dawać różne dodatki, ja zamiast oleju daje ketchupu, pędy bambusa i jeden plasterek serka hochland, można dać podsmażone warzywa z chińskiej mieszanki, albo jak zupki vifona to daje też garść pietruszki - 09 sie 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis