Zupa z makaronem ramen

Ta zupa jest po prostu bardzo, bardzo dobra.... makaron ramen można znaleźć w większości supermarketów, lub w sklepach z azjatycką żywnością. W razie czego można go zastąpić makaronem z chińskich zupek.

dakota kelly

Składniki

ilość porcji: 2 

  • 800 ml (3,5 szkl.) bulionu warzywnego
  • 100 g (1 opakowanie) makaronu ramen z suszonymi warzywami
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 0,5 łyżeczki oleju z chili
  • 0,5 łyżeczki mielonego świeżego imbiru
  • 2 zielone cebulki pokrojone w plasterki

Sposób przygotowania

Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

  1. Do średniego garnka wlać bulion i dodać makaron. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, by połamać makaron. Zmniejszyć ogień i dodać sos sojowy, olej z chili i imbir. Gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 10 minut. Dodać olej sezamowy i udekorować zieloną cebulką.

Idealnie ugotowany makaron?

Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie