Frytki z czosnkiem i parmezanem

    Frytki z czosnkiem i parmezanem

    1polubienie
    45min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne i proste do przygotowania frytki - najpierw gotowane, a potem pieczone z dodatkiem czosnku i posypane parmezanem. To frytki dietetyczne, bo nie smaży się ich w oleju.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 5 dużych ziemniaków
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka rozgniecionego czosnku
    • sól i pieprz do smaku
    • 40 g startego parmezanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 35min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Ziemniaki gotować przez 10 minut, aż zaczną mięknąć. Odcedzić i pokroić w słupki.
    2. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    3. W misce wymieszać ziemniaki z oliwą. Dodać czosnek, sól i pieprz, dobrze wymieszać.
    4. Rozłożyć pojedynczą warstwą na blaszce. Piec przez 25 minut, w międzyczasie raz odwracając.
    5. Przed podaniem posypać parmezanem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    damian2n
    autor:
    0

    dobre, warte uwagi, - 17 maj 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis