Masa serowa

    Masa serowa

    5polubień
    20min.


    Zrobione przez 8 osób

    Masa serowa z twarogu, którą można użyć do drożdżówek z serem, sernika czekoladowego lub do sernika krakowskiego na kruchym spodzie. Zapraszam do obejrzenia mojego filmu video z tym przepisem!

    szajba Baden-Württemberg, Niemcy

    Składniki
    ilość sztuk: 500 g

    • 2 jajka
    • 80 g cukru
    • 1 opakowanie (16 g) cukru waniliowego
    • 400 g zmielonego twarogu
    • 50 g masła, stopionego i ostudzonego
    • skórka otarta z cytryny
    • 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą, jasną masę.
    2. Dodać ser i zmiksować z masą na niskich obrotach. Gdy składniki się połączą dodać skórkę cytrynową, budyń i stopione masło. Zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.

    Autor:

    Autorem przepisu i filmu jest Tomasz Klimczak

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Domowy cukier waniliowy?

    Jeśli nie chcesz używać kupnego cukru wanilinowego, zrób w domu prawdziwy cukier waniliowy. Jak to zrobić przeczytasz w naszym artykule: "Domowy cukier waniliowy"

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Zapraszam na mojego bloga!

    Zobacz jak to zrobić!

    Masa serowa
    Masa serowa

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (2)

    autor:
    1

    masa serowa rzeczywiscie wysmienita. Drozdzowe koperty zniknely zanim zdázylam zrobic zdjecie. - 08 sty 2014

    Efeb13
    autor:
    0

    Fajne, bo szybkie w zrobieniu! W smaku też super! - 08 sty 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis