Stek z tuńczyka

    Stek z tuńczyka

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosty i szybki przepis na stek z tuńczyka. Wystarczy skropić oliwą, doprawić pieprzem i lekko podsmażyć.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 steki z tuńczyka
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • świeżo zmielony pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Rozgrzać patelnię. Steki z tuńczyka posmarować oliwą i oprószyć pieprzem.
    2. Smażyć przez 1-2 minuty z każdej strony. Ryba w środku powinna wciąż być surowa.

    sposób podawania

    Podawać z dipem w stylu azjatyckim.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis