Zaloguj się Zarejestruj się

Stek z tuńczyka

Prosty i szybki przepis na stek z tuńczyka. Wystarczy skropić oliwą, doprawić pieprzem i lekko podsmażyć.

JuliettevanSon

Składniki
ilość porcji: 2 

  • 2 steki z tuńczyka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • świeżo zmielony pieprz do smaku

Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 10min. 

  1. Rozgrzać patelnię. Steki z tuńczyka posmarować oliwą i oprószyć pieprzem.
  2. Smażyć przez 1-2 minuty z każdej strony. Ryba w środku powinna wciąż być surowa.

sposób podawania

Podawać z dipem w stylu azjatyckim.

Podobne przepisy

Komentarze i oceny (0)

Dodaj swój komentarz

Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

Podobne kategorie