Pieczona kapusta

    Pieczona kapusta

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszny przepis na dodatek do dań - pieczona kapusta doprawiona solą czosnkową i białym pieprzem z dodatkiem chrupiącego bekonu.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 główka kapusty, pokrojonej na 8 klinów
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • sól i biały pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka soli czosnkowej
    • 4 plastry bekonu, usmażone i pokrojone w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni C.
    2. Przygotować 8 kawałków folii aluminiowej. Na każdym ułożyć klin kapusty, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem. Dodać bekon i zawinąć w folię.
    3. Piec przez 15-25 minut, aż kapusta zmięknie.

    Rada

    Tak przygotowaną kapustę można też upiec na grillu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis