Czosnkowy dip do warzyw

    Czosnkowy dip do warzyw

    2polubienia
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Świetny dip do warzyw i paluszków. Idealny na imprezy! Jest w nim serek śmietankowy, trochę majonezu, ketchupu i oczywiście czosnek. Najlepiej smakuje po kilku godzinach.

    oleńka Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość sztuk: 1 miseczka

    • 1 opakowanie (ok. 200 g) serka śmietankowego
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki ketchupu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1 ząbek czosnku, zgnieciony
    • świeżo zmielony pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Serek musi mieć temperaturę pokojową - wtedy będzie go łatwo wymieszać.
    2. Wymieszać wszystkie składniki, dobrze rozgniatając serek widelcem. Doprawić do smaku pieprzem.
    3. Jeśli serek jest w smaku słony, można dodać trochę gęstego jogurtu lub gęstej śmietany.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    EatMe
    autor:
    0

    Bardzo dobry! - 03 lut 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis