Serduszka z marchewek

    Serduszka z marchewek

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Marchewki wycięte w kształcie serc i podawane z miodem - bardzo smaczne jako dodatek do zup lub innych dań. Dzieci będą zachwycone :)

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 duże marchewki
    • 2 łyżki masła
    • 2 łyżki miodu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Marchewki umyć, obrać i ułożyć na desce do krojenia. Odkroić końcówki i wyciąć wzdłuż marchewek kształt V.
    2. Obieraczką do warzyw - 1-2 pociągnięcia - zaokrąglić wierzchołek serc. Z drugiej strony obrać i zaostrzyć w kształcie szpicu serca - 2-4 pociągnięcia obieraczki. Kiedy marchewka nabierze kształtu serca, pokroić ją w plasterki pożądanej grubości.
    3. Serca wrzucić na gotującą się wodę i gotować przez 8 minut. Odcedzić i wymieszać z masłem i miodem. Smacznego!

    Rada

    Jeśli marchewki będą użyte do zupy, należy ominąć punkt 3.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis