Pieczony stek wołowy

    Pieczony stek wołowy

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 5 osób

    Szybki i smaczny przepis na stek wołowy pieczony w piekarnku na funkcji grill. Aby mięso zachowało soczystość należy po upieczeniu odstawić je na chwilę, a następnie kroić w poprzek włókien.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 500 g łaty wołowej
    • 1 łyżka sosu Worcestershire
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżka czosnku granulowanego
    • 1 łyżeczka przyprawy do steków (według upodobania)
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Rozgrzać piekarnik na funkcji grill.
    2. Stek ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sosem i oliwą z obu stron. Oprószyć czosnkiem, przyprawą, solą i pieprzem.
    3. Piec przez 7 minut z każdej strony. Wyjąć z piekarnika i odstawić na 5 minut. Następnie kroić w poprzek włókien i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis