Czosnkowa pierś z kurczaka

    Czosnkowa pierś z kurczaka

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 4 osoby

    Najprostszy sposób na pierś z kurczaka: doprawiona solą czosnkowo-ziołową i upieczona do perfekcji.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka soli czosnkowo-ziołowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 220 stopni C.
    2. Kurczaka skropić oliwą i posypać solą.
    3. Piec przez 20-30 minut, aż wypływające soki będą przejrzyste.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis