Smażona kapusta

    Smażona kapusta

    2polubienia
    25min.


    Zrobione przez 5 osób

    Tradycyjny przepis na smaczny dodatek do dań - biała kapusta zasmażana z dodatkiem czosnku. Warto przygotować dużo, bo szybko znika!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 60 g masła
    • 1 główka białej kapusty, poszatkowanej
    • 4 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
    • sól do smaku
    • biały pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W rondelku stopić masło. Dodać kapustę i czosnek, smażyć przez kilkanaście minut, aż kapusta zmięknie. Doprawić solą i pieprzem - gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis