Banany w czekoladzie

    (1)
    2 godz. 30 min

    Zdrowy deser: banany maczane w płynnej czekoladzie i udekorowane kolorową posypką. Smakują dzieciom i dorosłym :)


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość sztuk: 10 bananów

    • 5 bananów, obranych i przekrojonych na pół
    • 10 patyczków od lizaków
    • 450 g czekolady połamanej na kawałki
    • 1/2 łyżki masła
    • 1/2 łyżki śmietany
    • kolorowa posypka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  +2godz. tężenie  ›  Gotowe w: 2godz.30min. 

    1. W banany wetknąć patyczki od lizaków. Ułożyć na blaszce lub desce do krojenia i wstawić do zamrażarki na godzinę.
    2. W garnku ustawionym na drugim garnku z gotującą się wodą stopić czekoladę z masłem i śmietaną, cały czas mieszając, aż polewa będzie gładka.
    3. Maczać banany w polewie i od razu posypać posypką. Odłożyć na blaszkę.
    4. Wstawić do zamrażarki aż czekolada zastygnie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (1)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis